Vertrek en aankomst in Amsterdam of Rotterdam - Eurostar Help Centre

Vertrek en aankomst in Amsterdam of Rotterdam

Bij vertrek of aankomst vanaf een Nederlands station moet je de barcode van het ticket scannen aan de ticketpoortjes van het station.

Bijkomende informatie voor gsm-gebruikers

 
  • Rechtstreeks met Eurostar
Als je ook bankkaarten digitaal op je gsm bewaart, raden wij aan om het ticket te bewaren in de Google/Apple Wallet of om het af te drukken.
 
  • Reis met een overstap in Brussel (Thalys + Eurostar)
Voor toegang of uitgang van een Nederlands station, moet je het Thalys-ticket gebruiken. Bewaar je ook digitale bankkaarten op je gsm, dan raden we aan om het Thalys-ticket uit te printen, of NFC en contactless betalen uit te schakelen op je gsm.

Waarom?
De ticketpoortjes van NS kunnen zowel de streepjescodes lezen van tickets, als van digitale bankkaarten waarmee pendelaars in- en uitchecken. Uitzonderlijk kunnen de ticketpoortjes een bankkaart aflezen die wordt bewaard op een gsm, i.p.v. de streepjescode van het ticket. Dan wordt er onterecht een bedrag aangerekend van € 20. Door deze richtlijnen te volgen, wordt het ticket correct gescand en voorkom je onnodige kosten.
  
Wat als toch kosten worden aangerekend?
Betalingen aan de ticketpoortjes van NS worden beheerd door OVpay. Via de website van OVpay kun je de terugbetaling vragen.

Was dit antwoord nuttig?Contacteer ons:

Contacteer ons