Wat verandert er in de trein? - Eurostar Help Centre

Wat verandert er in de trein?

De inrichting De e320-treinen zullen 16 rijtuigen tellen (in plaats van de huidige 18)  en 894 zitplaatsen. De rijtuigen voor Business Premier en Standard Premier zitten aan de uiteinden van de trein, zodat maar een beperkt aantal mensen erdoor hoeft te wandelen. Ze hebben bovendien ook een eigen keukentje.

Comfort is onze topprioriteit. Dus installeer je op je zitplaats, trek gerust het zitkussen uit om je wat
te stretchen en leun achterover als je wilt relaxen, zonder de reiziger achter je te hinderen. In Business Premier en Standard Premier kun je zelfs nog verder achteruit leunen. Extra opbergruimte en een slimme tafel geven je volop ruimte om te werken of te rusten en in te dommelen.

De zitplaatsen zijn ergonomisch ontworpen om je rug te ondersteunen. Het zitkussen kun je langer maken, waardoor je extra comfort hebt voor lange benen. Elke zitplaats is voorzien van een Europees en UK-stopcontant. Zitplaatsen in Business Premier en Standard Premier hebben een eigen USB-aansluiting.

Zitplaatsen in Business Premier en Standard Premier hebben ook een vak voor je laptop, een handige drankjeshouder, en ook een persoonlijke verlichting, een spiegeltje  en een kapstok.

Wil je de omgeving van een ander oogpunt zien, dan kun je gerust eens op een andere plek gaan zitten. Boven de zitplaatsen kun je zien welke nog vrij zijn. En kun je dus veranderen als je wilt
.
Neerklapbare zitplaatsen
De e320 zal 6 neerklapbare zitplaatsen hebben, maar die zijn niet vooraf te reserveren.

Solo-zitplaatsen
Er zullen meer solo-zitplaatsen zijn op de nieuwe trein. In totaal zijn er 80 beschikbaar om te boeken.

Toiletten
De nieuwe treinen hebben 26 toiletten. Het 'kleinste kamertje' in onze nieuwe treinen is fris, licht enluchtig. Vaak zijn het de details die het ‘m doen, daarom voorzien we in onze toiletten handigheidjes als automatische kranen.

Barrijtuig
Een Eurostart-trip is niet compleet zonder een chocoladebroodje of een fles bubbbels. Dus hebben we het barrijtuig helemaal vernieuwd met een complete make-over en een praktische inrichting.

Voel je dus een hongertje opkomen of heb je zin in een tussendoortje, een versgebakken pizza misschien of iets uit onze nieuwe koeltoog? We hebben heerlijke warme maaltijden, sandwiches, snacks en
versnaperingen. Koffiebonen worden ter plekke gemalen voor een heerlijk kopje verser dan verse koffie.

De barrijtuigen bieden meer plaats dan ooit, zodat we zeker genoeg te eten meehebben voor iedereen.

Beeldschermen in de trein
Waar je precies bent en hoe snel de trein gaat, de volgende stops, maar ook speciale aanbiedingen in ons barrijtuig… het verschijnt allemaal op onze beeldschermen in elk rijtuig.

Wifi
Het is belangrijk om altijd bereikbaar te blijven. Met onze gratis wifi in de hele trein kun je tijdens de hele reis e-mailen, chatten of tweeten. Verbind je smartphone, laptop of tablet met de rest van de wereld.

Het bereik
We bieden wifi aan via de 3G-netwerken.

• In elk land werken we met verschillende netwerken, zonder roamingkosten voor de reiziger
  • Het overschakelen bij internationale grenzen zal naadloos verlopen
  • Reizigers blijven verbonden overal waar er een signaal is
  • We hebben speciale antennes op het dak om het signaal te versterken.
Onze wifi-portal
  • Reizigers hebben toegang tot de portal met hun eigen toestellen
  • Alles is 'hosted' in de trein, dus er is geen live internetverbinding nodig.
  • Onze wifi-portal zit tjokvol informatie over onze bestemmingen. We hebben actualiteitsnieuws, het weerbericht en informatie over je reis.
Hoe zal de kwaliteit van de verbinding zijn?
We maken gebruik van diverse netwerken in de drie landen om de best mogelijke service te kunnen leveren.

Hoe veilig zal de verbinding zijn?
We hebben ervoor gezorgd dat alle dataverkeer vanuit de trein verloopt via een beveiligde verbinding voor het online gaat. Reizigers zullen de activiteiten van andere passagiers niet kunnen waarnemen via het wifi-netwerk.

Toegankelijkheid
Iedereen die met ons reist moet dat op een comfortabele en vlotte manier kunnen doen. Daarom hebben wij al bij het ontwerpen rekening gehouden met passagiers met speciale reisbehoeften.

Onze nieuwe trein heeft vier plaatsen voor reizigers in een rolstoel (twee keer zoveel als in onze
huidige treinen). We zorgden er voor dat ze voldoen aan de huidige eisen voor reizigers met een beperkte mobiliteit, maar ook voor mensen met een visuele of auditieve beperking.  Dankzij onze nieuwe rolstoelliften zal in en uit de trein stappen gemakkelijker gaan.

Vestibules
De nieuwe vestibules tussen de rijtuigen zijn ruimer, met nieuwe bagagerekken en informatieschermen. Onze glazen deuren tussen de rijtuigen gaan automatisch open, dat is makkelijk als je bagage draagt of met wat lekkers uit het barrijtuig komt.

Gezinsvriendelijk
De e320 biedt de mogelijkheid je baby te verzorgen in de meeste toiletruimtes van de trein.

De ruimere bagagerekken (groot genoeg voor de moderne kinderwagens), de wifi, het nieuw ontworpen barrijtuig en de stopcontacten bij elke zitplaats zorgen voor meer comfort bij gezinnen die reizen in onze e320.

In de toekomst willen we ook spelletjes en andere activiteiten voor onze jonge reizigers via onze wifi-portal aanbieden.

Bagagerekken
Er zijn bagagerekken in elk rijtuig en ook nog boven je hoofd. Instappen gaat dus vlot en je spulletjes blijven altijd bij jou in de buurt. Elke reiziger zal 13% meer bagageruimte hebben op de e320. Bij aankomst herinnert speciale verlichting je eraan dat je alle tassen, zakken en pakjes weer meeneemt.

We zijn ook van plan om bij groepen waarvoor we de bagage behandelen deze te vervoeren op dezelfde trein als de reizigers.