Geleide- en assistentiehonden - Eurostar Help Centre

Geleide- en assistentiehonden

Een overzicht
 
Word je begeleid door een officiële geleide- of assistentiehond, dan verwelkomen wij die graag samen met jou in onze trein. De hond moet dan wel getraind zijn door een organisatie die lid is van een van de volgende verenigingen:

  • Assistance Dogs Europe

  • Assistance Dogs (GB)

  • The International Guide Dog Federation

  • Assistance Dogs International

 
Honden voor emotionele steun of andere dieren zijn helaas niet toegestaan in de Eurostar.
 
In welke trein mag mijn geleide- of assistentiehond mee?
 
Op de volgende Eurostar-routes zijn geleide- en assistentiehonden van harte welkom:

  • Londen/Ebbsfleet <> Brussel

  • Londen/Ebbsfleet <> Rijsel

  • Londen/Ebbsfleet <> Calais

  • Londen/Ebbsfleet <> Parijs

 
In Ashford International kun je wel instappen met een geregistreerde geleide- of assistentiehond, maar vanuit Brussel en Rijsel kun je richting Engeland alleen uitstappen in London St Pancras International of Ebbsfleet International. Dat komt doordat op dit moment alleen de autoriteiten in Londen en Ebbsfleet de documenten van je hond kunnen controleren.

Honden zijn niet toegelaten in de Eurostar-treinen tussen Nederland en Brussel. Dit geldt helaas ook voor assistentie- en geleidehonden.
 
Er kunnen maximaal vier geleide- of assistentiehonden per keer mee in de Eurostar-trein. Het is dus handig dat je al bij het boeken meldt dat er een hond met je meereist. Anders is er misschien geen plaats in de trein voor jou en je hond.
 
Welke documenten heb ik nodig?

Je moet bepaalde papieren kunnen voorleggen om het Verenigd Koninkrijk in of uit te reizen met een geleide- of assistentiehond. Heb je die niet, dan moet je geleide- of assistentiehond misschien in quarantaine. Zorg dus zeker dat alle benodigde papieren in orde zijn.
 
Meer informatie vind je bij DEFRA (Department for Environment, Food and Rural Affairs):

 
Hoe kan ik boeken?

Het is belangrijk dat je vooraf een ticket boekt voor zowel jezelf als de geleide- of assistentiehond. Het ticket voor de hond is gratis.
 
Maar vergeet niet te vermelden dat je reist met een hond of er is misschien geen plaats voor jullie allebei. Je kunt je reis boeken in onze stations of door te bellen naar: +44 (0)3448 224 777
 
Kan ik een begeleider meebrengen?

Reis je niet met een geleide- of assistentiehond, maar met een begeleider die je een handje toesteekt, dan bieden wij een ticket aan voor een gereduceerd tarief voor die begeleider. Dit is beperkt tot één begeleidersticket per persoon met een beperking en jullie moeten elk gedeelte van de Eurostar-reis samen reizen.
 
Vraag het begeleidersticket bij je eigen boeking, want een begeleidersticket kan niet apart worden geboekt.

Was dit antwoord nuttig?Contacteer ons:

Twitter

Telefoon

E-mail