Mag mijn fiets mee op de Eurostar? - Eurostar Help Centre
English
Help centre
Selecteer een taal

Mag mijn fiets mee op de Eurostar?

Reizen van en naar Londen

ALS U VOORAF EEN PLAATS VOOR UW FIETS IN EEN TREIN WILT BOEKEN

Onze ‘fiets-in-de-trein’-service is beschikbaar op geselecteerde treinen:

  • Tussen Londen en Brussel

  • Tussen Londen en Parijs


Fietsen tussen Londen en Brussel
Wij kunnen volledig gemonteerde fietsen accepteren, maar ook fietsen die gedemonteerd zijn en in een fietsdoos/tas zijn opgeborgen.

Fietsen tussen Londen en Parijs
Uw fiets moet worden gedemonteerd en dient opgeborgen te zijn in een fietsdoos/tas. We zijn op zoek naar een oplossing om in de toekomst volledig geassembleerde fietsen te kunnen accepteren maar we kunnen ons momenteel nog niet aan een datum binden.

Onze ‘fiets-in-de-trein’-service is momenteel helaas niet beschikbaar indien u naar/van Lille, -Rotterdam of -Amsterdam reist.

Op welke treinen kan ik mijn fiets boeken ?

Brussel naar Londen:
Treinen die vertrekken om 07:56 (9113), 08:52 (trein 9117), 12:52 (trein 9135), 14:52 (trein 9141) en 17:56 (trein 9153)

Londen naar Brussel:
Treinen die vertrekken om: 09:01 (trein 9116), 13:01 (trein 9132) en 15:04 (trein 9142)

Parijs naar Londen:
Elke trein die vanaf Parijs vertrekt tussen 11:13 (trein 9023) en 18:13 (trein 9051)

Londen naar Parijs:
Elke trein die vanaf Londen vertrekt tussen 08:01 (trein 9008) en 15:31 (trein 9036)

Treintijden worden als richtlijn gegeven. Soms kunnen deze, vanwege spoorwerkzaamheden, enkele minuten verschillen. Bij twijfel verwijzen wij u naar het treinnummer.
 
Om aan de reis- en douanevoorschriften te voldoen, moet u met dezelfde trein reizen als de fiets die via de Eurostar Travel Services wordt verzonden.

Hoeveel kost de ‘fiets-in-de-trein’-service?

Meer dan 48uur voor vertrek geboekt = € 50 per enkele reis
Minder dan 48uur voor vertrek geboekt = € 70 per enkele reis

Heeft u fietsdozen/tassen ?

Nee, wij voorzien u niet van een fietsdoos of -tas. U dient uw eigen fietsdoos of -tas mee te nemen. Wij beschikken over een aantal basisgereedschappen die u kunt lenen om uw fiets te demonteren wanneer u deze aflevert.

Hoe boek ik mijn fiets op een trein?
  
Om de beschikbaarheid te controleren, of om een plaats te boeken, vul het boekingsformulier en stuur deze terug travelservices@eurostar.com in pdf-, Word- of jpeg-formaat. Indien u het formulier niet kunt gebruiken, kunt u de vereiste gegevens in een email vermelden. Vermeld uw reisdatum in het onderwerp/subject gedeelte van uw email zodat wij de aanvragen kunnen prioriteren.

Het Eurostar Travel Services team zal proberen binnen 7-10 dagen te reageren. Op drukkere tijden kan het wat langer duren.
  
Op de dag van vertrek dient u uw fiets minstens 90 minuten voor het vertrek van de trein naar het Eurostar Travel Services kantoor te brengen. Houdt hier rekening mee tijdens het plannen van uw reis naar het Eurostar vertrekstation.
 
Bij aankomst op uw bestemming, zal uw fiets op het perron aan u worden teruggeleverd. Zorg ervoor dat u alleen meeneemt wat u veilig kunt dragen. Wij kunnen u niet voorzien van een trolley.

ALS DE ‘FIETS-IN-DE-TREIN’-SERVICE NIET BESCHIKBAAR IS VOOR UW TREIN OF INDIEN U EEN VOUWFIETS HEEFT

Je kunt een vouwfiets of kinderfiets van maximaal 85 cm lang en in een beschermhoes die de hele fiets bedekt, mee in de trein nemen als onderdeel van je bagage. De hoes is zowel een bescherming voor de fiets, als voor andere mensen en hun bagage, zowel in het station, doorheen de veiligheidscontrole als in de trein zelf. De fiets wordt dan beschouwd als één van je toegelaten stuks bagage.


Wil je toch een volledig gemonteerde fiets meenemen, dan raden we aan om contact op te nemen met een koeriersdienst om die te verzenden.  We hopen volgend jaar onze 'fiets in de trein'-service ook voor andere bestemmingen te kunnen aanbieden.

Elektrische scooters (e-scooters) of hoverboards zijn niet toegestaan.

Reizen tussen België, Frankrijk, Nederland en Duitsland

Op deze routes kan je je fiets meenemen aan boord. Hij moet gedemonteerd zijn, inclusief wielen, en opgeborgen in een soepele hoes die niet groter is dan 135x85x30 cm.
Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt je fiets geweigerd. Zorg ervoor dat je 30 minuten voor vertrek aanwezig bent op het perron.
Vouwfietsen worden als normale bagage beschouwd als ze voldoen aan volgende afmetingen: 75x53x30 cm.
In de lounges aanvaarden we enkel vouwfietsen in een hoes.

Was dit antwoord nuttig?Contacteer ons:

Contacteer ons