Mag mijn fiets mee in de Eurostar? - Eurostar Help Centre

Mag mijn fiets mee in de Eurostar?

De afdeling Eurodespatch is momenteel gesloten vanwege de Coronavirus pandemie en wij nemen op dit moment geen bagageboekingen aan. Voor meer informatie kunt u ons emailen op eurodespatch@eurostar.com


Vouwfietsen
Vouwfietsen mogen mee in elke Eurostar-trein, als ze opgevouwen kleiner zijn dan 85 cm. Ze moeten wel in een beschermhoes die de fiets volledig bedekt, voor ze door de ticketpoortjes gaan. Zo niet moet de fiets naar EuroDespatch, onze service voor geregistreerde bagage.

Niet-opvouwbare fietsen
Alle niet-opvouwbare fietsen of deze langer dan 85 cm moeten reizen via onze dienst voorgeregistreerde bagage, EuroDespatch.

Dit is mogelijk tussen Londen, Brussel, Rijsel en Parijs. Er zijn verschillende mogelijkheden:

1. In een fietszak of kist
Een gewatteerde fietszak of -kist is de beste keuze om je fiets te beschermen. Heb je die niet, dankunnen wij voor een kist zorgen, de kosten zijn inbegrepen in de prijs. Kies je voor deze optie, danraden we aan om minstens 60 tot 90 minuten voor het vertrek van je trein naar het station tekomen, zodat we tijd hebben om je fiets te demonteren.

2. Volledig gemonteerd
Wil je liever je fiets gemonteerd houden, dan heeft EuroDespatch een beperkt aantal plaatsen pertrein hiervoor. Vraag een plaats aan via eurodespatch@eurostar.com.

Van en naar Amsterdam

In de directe trein vanuit Londen 
Er kunnen maximaal twee volledig gemonteerde fietsen mee in de ochtendtreinen vanuit Londen: om 07:16 u. (fietsen moeten de avond voordien worden afgeleverd) en om 11:04 u. Bij aankomst in Amsterdam kunnen de fietsen onmiddellijk worden afgehaald bij onze partner MacBike. Boek tijdig zodat je fiets zeker een plekje krijgt.

In de directe trein vanaf Amsterdam 
Voorlopig kan de fiets nog niet mee in de directe trein van Amsterdam naar Londen. We werken een regeling uit.


Vanaf Amsterdam, met overstap in Brussel (met Thalys tot in Brussel) 
Een fiets mag mee in de Thalys-trein als hij verpakt is in een fietsbox (kijk op de website van Thalys voor meer info over afmetingen en alle voorwaarden). 
We raden aan om minstens 90 minuten tijd te voorzien in Brussel om de fiets af te leveren bij EuroDespatch voor verder vervoer naar Londen. Je kunt ons bellen om een plekje voor je fiets te reserveren in de Eurostar-trein.

Vanaf Amsterdam, met overstap in Brussel (met twee afzonderlijke Eurostar-treinen) 
Er kunnen maximaal twee fietsen mee in de trein van 17:47 u. van Amsterdam Centraal naar Brussel-Zuid. In Brussel worden ze overgezet op de eerstvolgende beschikbare Eurostar naar Londen. Alleen volledig gemonteerde fietsen kunnen mee. Vooraf boeken is noodzakelijk.
  
Voor informatie en om te boeken, bel naar +44 (0)344 822 5822 van maandag tot vrijdag van 10-18 u. Voor informatie kun je ook mailen naar eurodespatch@eurostar.com.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Niet in elke trein kan een fiets mee, zelfs niet als die in een beschermende fietskist zit.

Fietsen langer dan 85 cm kunnen niet in de trein naar of van
 
Ashford International
Ebbsfleet International
Calais Fréthun
Rotterdam Centraal
En voor reizen met een aansluiting

Reis je naar één van deze bestemmingen, dan kan onze partner First Luggage je helpen. Als Eurostar-klant krijg je daar zelfs een exclusieve korting.


Aansluitingen

Deze vervoervoorschriften gelden alleen voor Eurostar. EuroDespatch-tarieven zijn nietterugbetaalbaar. Als je reis een gedeelte omvat met een andere spoorwegmaatschappij (bijv. TGV ofThalys), check dan ook bij hen voor je fiets, vóór je boekt.

Nog meer informatie vind je op onze fietspagina.

Was dit antwoord nuttig?Contacteer ons:

Twitter

Telefoon

E-mail