Mag mijn fiets mee in de Eurostar? - Eurostar Help Centre

Mag mijn fiets mee in de Eurostar?

Vouwfietsen
Vouwfietsen mogen mee in elke Eurostar-trein, als ze opgevouwen kleiner zijn dan 85 cm. Ze moeten wel in een beschermhoes die de fiets volledig bedekt, voor ze door de ticketpoortjes gaan. Zo niet moet de fiets naar EuroDespatch, onze service voor geregistreerde bagage.

Niet-opvouwbare fietsen
Alle niet-opvouwbare fietsen of deze langer dan 85 cm moeten reizen via onze dienst voorgeregistreerde bagage, EuroDespatch.

Dit is mogelijk tussen Londen, Brussel, Rijsel en Parijs. Er zijn verschillende mogelijkheden:

1. In een fietszak of kist
Een gewatteerde fietszak of -kist is de beste keuze om je fiets te beschermen. Heb je die niet, dankunnen wij voor een kist zorgen, de kosten zijn inbegrepen in de prijs. Kies je voor deze optie, danraden we aan om minstens 60 tot 90 minuten voor het vertrek van je trein naar het station tekomen, zodat we tijd hebben om je fiets te demonteren.

2. Volledig gemonteerd
Wil je liever je fiets gemonteerd houden, dan heeft EuroDespatch een beperkt aantal plaatsen pertrein hiervoor. Vraag een plaats aan via eurodespatch@eurostar.com .

Mag mijn fiets mee in de trein?

Niet in elke trein kan een fiets mee, zelfs niet als die in een beschermende fietskist zit.

Fietsen langer dan 85 cm kunnen niet in de trein naar of van
 
Ashford International
Ebbsfleet International
Calais Fréthun
Rotterdam Centraal
En voor reizen met een aansluiting

Reis je naar één van deze bestemmingen, dan kan onze partner First Luggage je helpen. Als Eurostar-klant krijg je daar zelfs een exclusieve korting.

Je kunt wel een fiets meenemen in de directe trein van Londen naar Amsterdam die in London St Pancras International vertrekt om 08:31 u.

Vanuit Amsterdam kan de fiets mee naar Brussel in de Eurostar die vertrekt in Amsterdam CS om 16:48 u. Als je doorreist naar Londen, kan de fiets mee in de volgende Eurostar-trein naar Brussel-Zuid.


Aansluitingen

Deze vervoervoorschriften gelden alleen voor Eurostar. EuroDespatch-tarieven zijn nietterugbetaalbaar. Als je reis een gedeelte omvat met een andere spoorwegmaatschappij (bijv. TGV ofThalys), check dan ook bij hen voor je fiets, vóór je boekt.

Nog meer informatie vind je op onze fietspagina.

Was dit antwoord nuttig?Contacteer ons:

Twitter

Telefoon

E-mail