Kan ik online annuleren en een terugbetaling aanvragen? - Eurostar Help Centre

Kan ik online annuleren en een terugbetaling aanvragen?

We begrijpen dat veel passagiers hun reisplannen willen wijzigen op basis van overheidsadvies, reisbeperkingen, of om hun dierbaren te beschermen. Lees de laatste richtlijnen en ons recentste reisbeleid op de pagina coronavirus informatie.

Als je nog niet hebt gereisd en je trein is geannuleerd, kun je een eVoucher claimen of je ticket gratis inwisselen in Beheer je boeking of een terugbetaling aanvragen.

Meer informatie over ons compensatiebeleid


Tickets gekocht van 1 juli 2020 zorgen voor extra flexibiliteit. Je kunt je reisdatum GRATIS wijzigen tot 7 dagen voor je vertrekdatum. We vragen je alleen het tariefverschil te betalen als je nieuwe treinkosten hoger zijn dan de oorspronkelijke.

Meer informatie vind je hier.


Het hangt van de reisklasse af waarin je reist en hoe je hebt geboekt, of een terugbetaling mogelijk is, al of niet online.
 
Online geboekt - Standard of Standard Premier
Als je niet kunt reizen, is annuleren niet nodig.
 
Deze tickets zijn niet terugbetaalbaar, maar je kunt ze wel omboeken  voor het vertrek van de trein
(volgens beschikbaarheid) mits een toeslag van € 40 voor Standard en € 50 voor Standard Premier per persoon en per traject, plus een eventueel tariefverschil. Als het nieuwe tarief goedkoper is, kunnen we het verschil helaas niet terugbetalen.
 
Tickets die geboekt werden op eurostar.com, kun je omboeken via Beheer je boeking. Log in met de boekingsreferentie en je achternaam. Klik op verander reisdata of -tijd en volg de instructies.

 
Wil je de boeking liever persoonlijk wijzigen aan de balie of aan de telefoon, dan gelden administratiekosten van € 14 per transactie voor tickets in Standard of Standard Premier.
                                                                                                                                                                                 
Meer informatie over de tarieven en toeslagen van Eurostar>
 
Online geboekt - Business Premier
Tickets die geboekt zijn via eurostar.com kun je annuleren en hiervoor een terugbetaling vragen tot 60 dagen na de geplande reisdatum, behalve op de route in Nederland.

Business Premier-tickets van of naar Amsterdam CS/Amsterdam CS zijn flexible tot het vertrek, maar je kunt geen terugbetaling vragen nadat de trein vertrokken is.
 
Voor de terugbetaling van een Business Premier-ticket, ga je naar
Beheer je boeking. Log in met de boekingsreferentie en je achternaam. Klik op Annuleer deze reis en volg de instructies.

 
Geboekt via de telefoon of in het station 
Een boeking via de telefoon of in het station kunnen we niet online terugbetalen.
 
Stuur ons in dat geval een  e-mail of bel naar +44 (0)1233 617 575 (03432 186 186 in Engeland zelf). Houd de boekingsreferentie van zes letters bij de hand.
 
Wij rekenen € 14 administratiekosten aan per transactie voor tickets in Standard of Standard Premier die werden geboekt in het station of via de telefoon.
 
Compensatie aanvragen
Als de trein vertraging had of werd geannuleerd, kom je misschien in aanmerking voor een compensatie.

 
We sturen een bevestigingsmail en het bedrag wordt binnen vijf werkdagen teruggestort op je rekeningnummer.

 

Was dit antwoord nuttig?Contacteer ons:

Twitter

Telefoon

E-mail